Jakte på nordlyset

Vær med oss i jakten på et av de mest fantastisk naturfenomen som finnes – Nordlyset. Vi arrangerer private gruppeturer i minibuss med en erfaren fotograf og «jakter» nordlyset i høst-, vinter- og vårsesongen.

Vesterålen ligger midt under Nordlysovalen, og er dermed det perfekte område for å oppleve nordlyset. Fra Melbu og Stokmarknes tar vi turen ut i flotte omgivelser med våre egne guider.

Vi arrangerer private gruppeturer i minibuss for å jakte på nordlyset i høst-, vinter- og vårsesongen. Våre turer går i hovedsak til den sydlige delen av Vesterålen, hvor det er bedre sjanse for å se nordlyset og minimalt med lysforurensning. Vi vil gjøre vårt beste til å finne det perfekte sted for å se nordlyset, tatt været i betraktning.

Underveis på nordlysturen prøver vi å ta gode bilder av nordlyse (hvis vi finner nordlyset). Vår guide vil hjelpe deg med å «fange» nordlyset med ditt kamera. På den måte, kan du ta opplevelsen og minnet med deg hjem og dele det med venner og familie.

«The Northern Lights are fireworks – unbelievable even for the most spirited mind. No colour and no brush is able to paint it, and no word is able to describe it’s greatness.»   – Carl Weyprecht, Austrian polar explorer

Nordlyssesongen er mellom september og april. Hver dag Aurora har ballettoppvisning på himmelen, drar vi på Nordlyssafari. Turen må bestilles innen kl.12 på ettermiddagen, på dagen gjestene ønsker å jakte på nordlyset.

Da nordlyset er et naturfenomen, kan vi dessverre ikke gi dere en «nordlys garanti», men vi lover at vi vil gjøre vårt beste for å finne det. Hvis vi tror det ikke er mulig å få se nordlyset pga. dårlig vær, så kontakter vi gjestene og blir enige om vi skal avbryte eller utsette turen til neste dag.

Program for våre gjester

 1. Vi henter gjester på Melbu og Stokmarknes.
 2. «Jakten» går i hovedsak til den sydlige delen av Vesterålen, hvor det er bedre sjanse for å se nordlyset og minimalt med lysforurensning. Hvis det er behov for det, vil gruppen få utlevert gåstaver og brodder ved ankomst.
 3. Guidet nordlysopplevelse. Gjestene vil få servert varme drikker underveis på turen. Vi anbefaler at dere medbringer litt egen snacks til turen. Våre guider har kompetanser innen fotografering, and vil hjelpe og gi tips til dem som ønsker å «fange» nordlyset på kameraet.
 4. Etter 4-5 timer returnerer vi til hotellene og gjestene mottar et nordlyssertifikat.

Inkludert i turen

 • Transport, brodder og gåstaver
 • Varme drikker
 • Nordlys guide og nordlyssertifikat.

Vi tilbyr også varme «drakter» og støvler, personlig nordlyssertifikat med ditt eget bilde, en ryggsekk med varm drikke i termos, mat og sitteunderlag. Dette er IKKE inkludert i prisen og må bestilles på forhånd.

Bærekraft

Vi er opptatt av at vi ikke skal legge igjen spor etter oss på denne turen. Dette innebærer at vi har høyt fokus på miljøet rundt oss.

Dermed håper vi at du vil hjelpe oss med følgende:

 • Ikke kast søppel i naturen.
 • Gå på allerede etablerte stier.
 • Forhold deg til guidens instrukser i tilfeller vi treffer på dyr på turen.
 • Det er ingen etablerte toaletter på denne turen. Dermed anbefaler vi at du bruker toalettfasiliteter FØR du drar på tur.
 • Ta hensyn til andre deltakere.

Høydepunkter

 • Nordlys «jakt»
 • Transport, brodder og gåstaver
 • Varme drikker
 • Erfaren nordlysguide
 • Nordlyssertifikat
Pris på forespørsel

Grupper av minimum 6

September – Mars

} 4-5 timer

Hentesteder på Melbu og Stokmarknes

BOOKING

SEND OSS EN FORESPØRSEL

Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg innen kort tid.

Jakte på nordlyset

2 + 7 =

Kontakt

Adventure 4 Life
Chr. Frederiksens gate 3
8445 Melbu, Norge
Org.nr.: 992 467 312

E-post: contact@adventure4life.no
Tlf.: +47 959 24 921

Miljøfyrtårn logo

Medlem av:

Visit Vesterålen logo
Bærekraftig reisemål logo